Ketinate pasiskolinti? Paskolos internetu - jūsų poreikiams!

Ketinate pasiskolinti? Paskolos internetu - jūsų poreikiams! Aktuali informacija, naujienos, pranešimai.

2013 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

Paskolos bedarbiams - ar etiška?

Neseniai savo veiklą Lietuvoje pradėjusi tarptautinė paskolų įmonė savo reklamos šaukiniuose teigė teiksianti paskolas bendarbiams.Ir tik po spaudos dėmesio panai reklama buvo nutraukta, pastebėjus neigiamą visuomenės reakciją. Ar paskolos bedarbiams yra logiškas verslo sprendimas galėtų atsakyti tik tie kreditoriai, kurie teikia panašaus pobūdžio paslaugas nedirbantiems. Suvokti nesunku, kad paskolinus pinigus nedirbančiam asmeniui, juos susigrąžinti vėliau bus sudėtinga, verslas praras dalį savo lėšų, kurias galėtų panaudoti suteikdamas paskolą patikimesniam klientui. Naujasis greitųjų paskolų veikėjas per penkerius metus ketina pritraukti daugiau nei 80 tūkstančių aktyvių vartotojų, surinkti iki 50 darbuotojų komandą bei dar didesnę tarpininkų kariauną. Tokie ketinimai paskolų rinkoje veikiančioms įmonėms neatrodo grėsmingi, kadangi dauguma išgyvenusių sukrėtimus įmonių jau turi savo klientų ratą, kurį sėkmingai išlaiko. Rinkos priežiūros tarnybos nuolat rengia pataisas, susijusias su paskolos palūkanų mažinimu, efektyvesniu mokumo vertinimu, kuris užtikrintų klientams paslaugų saugumą. Prisitaikymas prie kylančių reikalavimų yra nelengvas, todėl išlikimo paskolos rinkoje klausimas iškyla vis aktualesnis.
Svarstymai, ar paskolos bedarbiams nenusižengia verslo etikai, manau, visi turėtų savo asmeninę nuomonę. Kreditorių atžvilgiu, net ir pats blogiausias klientas šiuo metu yra klientas, kadangi dėl kiekvieno sumedžioto vartotojo kyla dideli marketingo karai, kuriems įmonės negaili nei piniginių lėšų, nei savo darbuotojų išteklių. Tačiau, vadovaujantis nustatytomis mokumo vertinimo gairėmis, nemokiems klientams vartojimo paskolos negali būti suteikiamos, o už panašaus pobūdžio veiksmus kreditoriui gali būti skiriama bauda. Todėl prieš suteikdami kreditą paskolų teikėjai susimąsto, ar verta dvigubai rizikuoti dėl nemokaus kliento.
Didžiausia bedarbių armija yra jauni, kątik studijas baigę vartotojai, kuriems greitieji pinigai yra patys reikalingiausi. Kartais nesuvokdami atsakomybės ir neįvertindami būsimųnuostolių ryžtasi pasiimti paskolą internetu, rizikuodami patekti ne tik į išieškotojų rankas, tačiau ir į antstolių sąrašus. Pasekmės dažniausiai būna nevertos tų kelių šimtų litų, kurie išgaruoja taip pačiai greitai, kaip ir yra gaunami.
Kiekvienas pilnametis, sveiko proto asmuo, suvokdamas pasekmes, privalo priimti jam tinkamiausią sprendimą dėl greitos paskolos gavimo, kuri kai kuriais atvejais gali išgelbėti iš pačių kebliausių situacijų. Prieš pasirašant paskolos dokumentus būtina įvertinti visus už ir prieš. Kitu atveju paslauga gali pabrangti dvigubai.

1 komentaras:

  1. Manau, kad bedarbiams turėtų būti teikiamos tik paskolos su užstatu, nes tik taip jie galėtų garantuoti grąžinimo galimybes.

    AtsakytiPanaikinti